fbpx

Over mij

Mijn verhaal

Ik heb altijd gevoeld dat er meer in me zat, maar ik hield mezelf tegen. Als kind was ik verlegen en had ik weinig zelfvertrouwen. Mijn ouders bedoelden het allemaal goed, maar waren zelf risicomijdend en onzeker. Ik keek op tegen vrijgevochten types als Madonna en deed in mijn eigen kamer haar na, compleet met dansjes en playbacken. Op school was ik stil en onopvallend. Andere kinderen waren verbaasd als ik op een schoolfeest ineens flink stond te dansen. Leraren waren aangenaam verrast als ze een bijzonder fantasierijk opstel van mij lazen. Ik maakte tijdschriftjes en sprak op geheel eigen wijze reclames en televisieseries in op cassettebandje. Altijd heerlijk aan het spelen.

Aan verwachtingen voldoen
Later leerde ik dat je je tijd nuttig moet besteden. In bijbaantjes en op school probeerde ik altijd aan de verwachtingen te voldoen. Spelen was iets voor je vrije tijd. Maar mijn gevoeligheid en temperament wilde eruit! Naast de dingen die ik moest doen ging ik dan ook theater maken, schrijven, zingen. Creatief genoeg zou je denken. Dat uitte zich echter niet in mijn werk. Als copywriter en later als communicatiemedewerker kwam mijn creativiteit er niet echt uit. Hoe kon dat? Ik stond mezelf niet toe om te spelen. Bang om het fout te doen en dat blokkeerde me totaal.

Mezelf kwijt
Ondertussen probeerde ik het aan alle kanten ‘goed’ te doen, maar toen mijn moeder ernstig ziek werd en overleed kon ik niet meer. Een paar jaar later overleed ook mijn vader. Het voelde alsof ik niets meer te geven had en mezelf kwijt was. Ik was altijd al bezig met leren en persoonlijke ontwikkeling. Ik heb ontzettend veel gelezen, trainingen gevolgd, coaching gehad. Maar tijdens de opleiding tot holistisch (leefstijl)coach leerde ik pas echt hoe lichaam en geest samenwerken en hoe mindset werkt. Hoe we als mens onszelf saboteren door allerlei oorzaken en hoe ontzettend zonde dat is. Dat we beter met tegenslagen om kunnen gaan als we weten wie we zijn en waar we behoefte aan hebben.

Ontdekkingstocht naar een lichter leven
Dus wat zijn jouw belemmerende overtuigingen? Mag jij van jezelf ‘fouten’ maken? Mag jij spelen en daar lol in hebben? Ik begeleid je graag tijdens jouw ontdekkingstocht naar een lichter leven. Met minder moeten en meer plezier!

Vanessa Sloot

Het coachingstraject heeft mij bewust gemaakt van mijn eet- en beweegpatronen en aangezet tot een gezondere levensstijl.

Helene

Wat voor mij een echte eye-opener was:  je gedachten over een gebeurtenis bepalen hoe je je voelt. Niet de gebeurtenis zelf.

Marjolijn

Met de juiste vragen laat Vanessa jou zelf de oplossing vinden. Wars van zweverig gedoe en met humor.

Bert