fbpx

Coaching naar een lichter leven

Van to do- naar playlist

Ben je soms ook jaloers op mensen die door het leven heen lijken te fladderen? Vol levenslust en plezier?

Ondertussen ben jij elke dag hard bezig om alle ballen in de lucht te houden. Als je er 1 laat vallen, stort het hele kaartenhuis in. Ontspannen is een luxe. Je bent allang blij als je je to do list afkrijgt. Een coachingstraject? Klinkt als veel werk. Dat kun je er echt niet bij hebben. 

Maar wat als een coachingstraject je juist ruimte en plezier geeft, waardoor je leven net wat lichter voelt? Meer als een playlist!

Geen moeilijk gedoe, niet eindeloos graven in je verleden, maar praktische handvatten en inspirerende opdrachten om het vlammetje in jou weer aan te wakkeren. Klinkt goed toch? Let’s go!

Mijn methode: van to do- naar playlist!

Ik heb zelf ervaren dat ik het gelukkigst ben als ik me geinspireerd voel of kan creeren. Dan voel ik dat ik leef. Maar toen ik elke dag weer een lange to do lijst had, leek dat ver weg. Ik moest eerst tot rust komen, goed voor mezelf zorgen en voelen wie ik ben. Daarna ontstond er weer ruimte om te mogen spelen, ruimte voor inspiratie en creatie.

Met al mijn opgedane kennis en ervaring heb ik mijn eigen methode ontwikkeld: van to do- naar playlist! Met de onderdelen: Ruimte maken & Ontspannen, Zelfzorg & Zelfwaardering en Inspiratie & Creatie. In het coachtraject kunnen we aandacht besteden aan het onderdeel of de onderdelen waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Zodat jouw leven weer wat lichter wordt, met meer plezier!

_

Ruimte maken & Ontspannen

Het is belangrijk om ruimte voor jezelf te maken. Hoe doe je dat en hoe zorg je  voor een ontspannen lichaam en rust in je hoofd.

Zelfzorg & Zelfwaardering

Hoe zorg je goed voor jezelf qua voeding en beweging. Wat past er bij jou. Wat zijn jouw kwaliteiten?

Inspiratie & Creatie

Waar word jij blij van? Wat zou je graag willen creëren? Spelenderwijs kom je hier achter. Plezier gegarandeerd!

Hoe werkt het?

In elk coachtraject kunnen bovenstaande elementen terugkomen, afhankelijk van je coachvraag. We gaan uit van 5 coachingsgesprekken. In overleg met jou kan dit een langer traject worden.

In een gratis inspiratiesessie van ongeveer 45 minuten via zoom of telefonisch onderzoeken we je hulpvraag en kijken we of het tussen ons klikt.

De sessies vinden in overleg plaats via zoom, in een coachingsruimte die voor ons allebei goed bereikbaar is of we spreken af voor een wandelcoachingsessie in de natuur.

Vanessa heeft een luisterend oor, vraagt door en langzaam maar zeker laat ze jou de oplossing vinden. Is wars van zweverig gedoe, maar heeft tegelijk wel oog voor onderliggende drijfveren en blokkades. Ze heeft humor, is punctueel en is gewoon plezierig in de omgang.

Bert

Een erg prettige coach bij wie ik me direct op mijn gemak voelde. Vanessa weet goed de vraag achter de vraag los te krijgen. Ze schuwt het ook niet om je een spiegel voor te houden. Dit doet ze op een prettige manier. Het coachtraject heeft me dan ook in meerdere opzichten veel gebracht.

Wieneke

Mijn gesprekken met Vanessa waren voor mij echte eye-openers. Ik leerde op een andere manier naar dingen te kijken. Bijvoorbeeld dat je gedachten over een gebeurtenis bepalen hoe je je voelt, niet de gebeurtenis zelf. Van te voren had ik niet gedacht dat ik hiermee zoveel zou bereiken.

Marjolijn

Waarom een coach?

Je zit al even niet lekker in je vel en je zou graag tegen iemand aanpraten die niet meteen met een oplossing komt. Iemand die helemaal blanco tegenover je staat. Iemand die niet alleen luistert, maar ook praktisch met je aan de slag gaat. En met een beetje humor graag!

 

Ik heb geen coach nodig. Ik los het zelf wel op.

Natuurlijk moet je het uiteindelijk zelf doen. Maar hoe fijn is het als je daarbij wordt begeleid. Door de juiste vragen aan je te stellen, kom je sneller tot inzichten. Met praktische oefeningen werken we aan gedragsverandering zodat er echt iets in je leven verandert.

Ik heb geen zin in gegraaf in mijn verleden.

Coaching is geen therapie, maar is gericht op gedragsverandering. Er zullen vast dingen uit je verleden bovenkomen, maar we gaan dit niet uitdiepen. Het gaat erom wat je er nu mee kan.

Een coach kost veel geld.

Een coachingstraject is een investering in jezelf. Eigenlijk best gek dat we veel geld uitgeven aan cursussen om vaardigheden op te doen, maar over het algemeen meer moeite hebben met geld uitgeven voor je persoonlijke ontwikkeling. Terwijl je daar de rest van je leven iets aan hebt.

Ik weet niet of jij de juiste persoon bent.

Dat snap ik. Je kent me ook nog niet. Daarom kun je eerst gratis en vrijblijvend een online kennismakingsgesprek met me boeken. Aan de hand van je hulpvraag kan ik beoordelen of ik jou kan begeleiden en kijken we of het tussen ons klikt. Dit gesprek is via zoom.

Ik ben niet creatief.

Bij creatief wordt vaak gedacht aan schilderen, handwerken, keramiek en schrijven. Maar iedereen is creatief. Misschien maak jij wel de meest bijzondere gerechten. Het gaat erom dat je iets vindt waar je helemaal blij van wordt en de tijd bij vergeet. Spelen mag!